Ini Reaksi Netizen Bila Utusan Ditutup, Sedih Lihat Pekerja Hilang Sumber Pendapatan

0
1217
utusan

Umum sedia maklum bahawa syarikat Utusan Melayu (M) Berhad sedang berdepan kemelut besar apabila mengalami masalah kewangan sehingga bakal ditutup. Terbaru, satu kenyataan media berhubung masalah yang menyelubungi Utusan Melayu telah dikeluarkan. Ternyata, Utusan Melayu tidak dapat diselamatkan lagi dan terpaksa ditutup.

Pelbagai reaksi netizen di laman sosial berkenaan isu ini. Kebanyakannya bersedih apabila Utusan terpaksa ditutup kerana Utusan merupakan pelopor utama dalam kancah media Malaysia.

Bertabahlah!

utusan tutup

Setelah berkhidmat untuk beberapa tahun, pekerja Utusan terpaksa mengundurkan diri kerana syarikat tersebut terpaksa ditutup. Semoga ada peluang pekerjaan baru untuk kalangan pekerja Utusan yang terlibat.utusan

Ramai kehilangan pekerjaan

utusan

Setelah beroperasi lebih 80 tahun, Utusan terpaksa ditutup. Utusan merupakan platform orang melayu menyuarakan pandangan sewaktu sebelum merdeka. Sehubungan dengan isu ini, sebahagian besar telah kehilangan pekerjaan. Isu ini menjadikan suatu kesedihan yang menyelubunhi industri media tanah air.

Selamat tinggal Utusan

utusan

Sumber: Twitter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here