Kalau Pelancong Tanya, Apakah Tempat Menarik Di Malaysia? Inilah 38 Tempat Mesti Dilawati Di Seluruh Malaysia

0
534

Kalau pelancong tanya, apakah tempat menarik di Malaysia, tampat manakah perlu mereka lawati? pasti ramai akan hanya tertumpu pada tempat-tempat terkenal seperti Kuala Lumpur, Langkawi, Redang, Maps, Genting Highland, Sunway Lagoon dan sebagainya.

Kenapa kita tidak cadangkan kepada mereka atau kawan-kawan kita dari luar negara tempat lain yang mempunyai begitu banyak daya tarikan yang menarik di negara kita yang dikenali sebagai ‘Unseen Malaysia’ ini di mana ianya ada di seluruh negara.

Sehingga kini pihak Traveloka Malaysia telah mengenalpasti 38 destinasi perlancongan menarik berpotensi untuk dilawati dengan mempunyi nilai tersendiri yang tidak ramai pelancong tahu, bahkan kita rakyat Malaysia sendiri mungkin tidak tahu.

Dimana tempat-tempat berkenaan? jom lihat rajah di bawah. senarai 38 lokasi ‘Unseen Malaysia’
yang ramai tak tahu.

Unseen Malaysia | 41 Bucket-list-worthy DestinationsUnseen Malaysia | 41 Bucket-list-worthy Destinations. View the interactive version here

Mesti ramai yang tak tahu dan tak pernah pergikan?

Jadi sempena untuk memperkenalkan lokasi-lokasi ini kepada orang ramai, pihak Traveloka telah mengadakan satu pertandingan, hanya perlu Share lokasi pilihan anda dari 38 destinasi yang dalam dalam gambar yang paling ingin anda lawati dengan kepsyen menarik, jika bertuah anda boleh memenangi baucar percutian tajaan Traveloka berharga RM1000 dan juga wang tunai bernilai RM200.

Bagaimana cara menyertainya? mudah saja, ikut step mudah ini.

1. LIKE laman Facebook rasmi TravelokaMY

2. Masuk ke laman ‘Unseen Malaysia’

3. Share ”Unseen Malaysia” pilihan anda
– Jika guna Destop: Tekan Butang Share di sebelah kiri, pilih ikon Facebook
– Jika Guna telefon pintar: Tekan salah satu negeri pilihan, kemudian tekan butang share berbentuk segi tiga, pilih icon Facebook.

4. Kemudian, sebelum share ke Facebook, tag @TravelokaMY dan letakkan kapsyen paling kreatif anda sendiri dengan menyebut tempat yang paling anda ingin lawati, tidak melebihi 50 perkataan bersama hashtag #unseenmalaysia.

Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti, originality, dan kena dengan pos, senarai nama pemenang akan diumumkan pada 30 April 2018 (Isnin) di laman Facebook Traveloka.

Jadi kalau nak menang RM1000 untuk pergi Travel? bolehlah join ”Unseen Malaysia” ini, untuk maklumat lanjut mengenai kontes ini sila layari laman https://www.traveloka.com/en-my/ atau Facebook rasmi Traveloka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here