Selain Bangun Awal, Ini Rahsia Kejayaan 5 Pemilik Syarikat Gergasi Dunia Yang Kita Boleh Ikut

0
1380

Kejayaan yang dicapai oleh setiap pemilik syarikat gergasi dunia bukan mudah. Ia menuntut banyak pengorbanan dan melibatkan pelbagai kisah jatuh bangun. Terdapat banyak rahsia kejayaan yang dikongsikan oleh mereka ini agar kita boleh sesuaikan dengan gaya hidup kita.

Namun, apabila sudah berjaya, ramai antara mereka ini yang tidak lokek untuk berkongsi rahsia kejayaan kepada orang ramai agar ia tidak hanya terhad kepada mereka sahaja malahan membuatkan ramai lagi orang boleh berjaya dalam apa jua bidang yang diceburi.

Kami sempat menjengah beberapa petua berjaya yang mereka amalkan sepanjang kerjaya mereka, ikuti perkongsiannya di bawah ini.

Mark Zuckerberg-Pemilik Facebook

kejayaan

Dia selalu bangun seawal 8 Pagi untuk memulakan harinya. Selain itu, dia seorang yang tidak gemar membazir waktu untuk memilih pakaian baik untuk pergi kerja atau ketika bersiar-siar. Pakaiannya setiap hari adalah Tshirt Kelabu yang sama.

Mendiang Steve Jobs-Pemilik Apple Inc

kejayaan

Menurut Economy Trivia, dia seorang yang selalu bangun awal seawal 6 pagi. Antara rutin hariannya adalah selalu merenung diri ke cermin dan mempersoalkan tujuan hidupnya pada hari ini. Kejayaan produk telekomunikasi Apple adalah disebabkan matlamat yang Steve Jobs amalkan agar dia berjaya menghubungkan semua orang menggunakan produk jenamanya. Antara salah satu kejayaannya adalah Pembantu Alam Maya yang dikenali sebagai SIRI.

Jack Dorsey- CEO Twitter

kejayaan

Seawal pukul 0530 pagi dia sudah bangun untuk bermeditasi serta berjogging sejauh 6Km untuk menyihatkan badan. Dia selalu berpesan kepada kakitangan untuk sentiasa bersedia untuk apa jua keadaan yang tidak disangkakan berlaku.

Bill Gates-Microsoft

bill

Pukul 7 Pagi, dermawan serta pemilik Microsoft sudah celik mata. Dia gemar untuk mengaktifkan badan serta otaknya dengan berlari di atas threadmill sambil menonton video berinformasi serta ada unsur pendidikan.

Richard Branson-Pengasas Virgin Group

kejayaan

Terkenal dengan syarikat penerbangan Virgin Airways, Richard sentiasa memastikan dia sudah celik mata seawal 5 pagi. Ia tidak terhenti di situ, antara sukan kegemarannya yang dilakukan untuk menyihatkan badan adalah Berenang serta bermain Tenis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here