Netizen Pertikaikan Tindakan Abby Abadi Pergi Umrah Ketika Anak Sedang KritikaI

0
12665
abby abadi

Baru sahaja kehiIangan cahaya mata, sudah ada terdengar suara-suara sumbang yang menyeIar tindakan Abby Abadi mengerjakan umrah disaat arwah anaknya sedang kritikal di hospitaI. Alhamdulillah, jenazah Muhammad Danial Firman Faizal telah selamat dikebumikan di Lembah Keramat.

Abby Abadi sekeluarga baru sahaja berangkat menunaikan umrah 2 hari yang lalu, namun tanpa diduga anak mereka telah pergi terlebih dahulu tanpa sempat berjumpa dengan mama dan abahnya. Dalam kesedihan masih ada segelintir netizen yang tidak mempunyai sikap menghormati perasaan orang lain.

Mereka dilihat meninggaIkan komen menyeIar tindakan Abby Abadi meninggaIkan arwah anaknya disaat yang getir. Mereka menuding jari menuduh Abby Abadi seolah mementingkan diri sendiri.

Abby Abadi

Netizen Sepatutnya Memberikan Kata Semangat Kepada Abby Abadi Bukan Menghukum!

Sepatutnya sebagai seorang ibu dan wanita mereka lebih peka dengan perasaan seorang ibu yang baru sahaja kehiIangan anaknya. Kata-kata semangat dan doa yang harus diberikan bukannya memberikan komen negatif yang boleh mengguris hati dan perasaan Abby.

Di ruangan IG, Abby Abadi dan suami berkongsi luahan hati. Walaupun sedih namun mereka berdua redha dengan pemergian anugerah terindah Baby Danial.

Ya Allah, Kau jemputku ke rumah Mu, Kau jemput anakku ke Syurga Mu, terlalu sempurna perancangan Mu Ya Allah

Setiap yg bmula pasti ada pengakhiran, Allah yg lbh mengetahui dari segala2nya & perancangnnya amat baik.

Wahai anaku, Muhammad Danial Firman Faizal abah redha setiap apa yang blaku, cuma ksedihan hati bila abah tidak dpt tunaikan tnggungjawab abah menguruskan sgalanya utk kali terakhir

72 hari Bby D, btarung nyawa utk berikan cahaya kgembiraan utk abah & mama @abby_abadi112 selama itulah Baby D buka mata & pegang jari stiap kali abah mama ke hpital, seolah2 Baby D nk bgtahu yg Baby kuat utk brada bsama2 abah mama.

Besar pengorbannmu syg kau seolah2 tahu penderitaan mama akibat darah tinggi, kau kluar dr perut mama agar penderitaan yg mama alami itu dpt dikurangkan, sdgkan waktu itu blm sesuai utk kau melihat dunia ciptaan Allah ini

Anakku, kau dpt merasai manisnya air susu mama, sdgkn waktu ini belum sesuai utk kau merasai secara fizikal. Stiap kali hadir, hati abah mama sntiasa menahan sebak, halang air mata dr mngalir sbb abah nk Baby lihatkekuatan abah & mama dlm mghadapi ujian dr Allah.

Abah mama bsyukur sblm pergi Umrah sempat cium dn pegang Baby D, sempat abah azankn utk kau dgr betapa indahnya seruan Allah itu.

Wlupun ada pkembangan positi stiap hari, namun Allah yg lebih berkuasa dr segalanya, hari ke2 abah di Makkah, kau pergi btemu Pencipta, abah terima berita sedih ini ketika waktu Isyak di Makkah

Wahai anaku, ketika kau dipintu Syurga tarik tangan abah & mama, rindunya kami pada mu sayang, tiada lagi genggaman jari kecil mu, tiada lagi pdangan matamu sayang

Wahai anakku, Mama tetap perahkan susu walaupun mama mengetahui kau telah tiada, betapa besarnya kasih sayang mama pada mu sayang, Anaku maafkan Abah & mama sayang

Wahai anaku, bermainlah kau ditaman2 syurga bersama abgmu Muhammad Firdaus Faizal, kami rindu kamu wahai anak.

Salam Al Fatihah dr Masjidil Haram, rumah Allah, Abah kirimkan untukmu berdua sayang dan arwah Abah

Ada kelahiran, pasti ada kematian .
Ada permulaan pasti ada pengakhiran

Tiada yang kekal
Semua akan kembali kepada DIA
Mama & Abah @jaiezzany redha

Terima Kasih ALLAH
Membahagiakan kami dgn kelahiran ini
Pinjamkan kepada kami
Muhammad Danial Firman Faizal
Walaupun cuma 72hari

Semoga anak2 kami
Muhammad Danial Firman Faizal
Dan Muhammad Firdaus Faizal sebelum ini
Menjadi saham kami di “sana” nanti

Sebagai orang luar kota tidak layak untuk menghukum atau menilai seseorang. Sudah pasti Abby sudah fikir apa yang terbaik untuk dirinya dan juga anaknya sebelum ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here