‘Malaysia Menang Aku Bank In RM5 Sorang’. Cabar Warganet, Lebih 14K Netizen Tuntut Hak

0
16403
malaysia menang

‘Malaysia Menang Aku Bank In RM5 Sorang’. Cabar Warganet, Lebih 14K Netizen Tuntut Hak | Aksi perlawanan bola sepak kelayakan Piala Dunia/ Piala Asia 2023 antara pasukan negara menentang pasukan dari Thailand sungguh mendebarkan. Harimau Malaya bangkit dari ketinggalan jaringan 0-1 pada awal minit ke 7 dan menamatkan saingan dengan keputusan 2-1. Tahniah Harimau Malaya.

Sebelum wisel perlawanan ditiup, seorang pengguna Twitter, Apiksaitama mencabar warga Twitter dengan menyatakan bahawa sekiranya pasukan Malaysia berjaya menewaskan Thailand. Dia akan memberi ganjaran wang berniali RM5 kepada setiap individu yang retweet tweetnya.

Malaysia Menang aku bank in RM5 sorang

malaysia menang

Dia begitu yakin akan pasukan Malaysia akan kalah berdepan Thailand sehingga menyeru warganet berdoa akan kemenangan milik Malaysia jika inginkan ganjaran tersebut. Bak kata pepatah ‘telajak perahu boleh diundur, telajak kata buruk padahnya’. Selepas keputusan penuh perlawanan, dia diserang netizen untuk menuntut apa yang dicabar olehnya.

Alasan tak munasabah

alasan

Secara tiba-tiba dia mengatakan bahawa akaun miliknya digodam pihak yang tidak bertanggungjawab. Alasan ini diguna pakai untuk melarikan diri dengan cabaran yang dilakukan oleh dirinya sendiri. Jadi jangan cuba bermain dengan perasaan warganet nak pula apabila melibatkan kemenangan Malaysia dalam sukan bola sepak.

Tak masuk syurga sebab hutang RM5

tipu

Namun, sehingga ke saat ini, tiada bukti transaksi penerimaan dari netizen. Netizen mengecam tindakannya itu sehingga menyatakan bahawa perkara ini boleh dikira sebagai hutang di dunia dan bakal dituntun di akhirat kelak.

Netizen tuntut hak

tuntut

Sumber: Apiksaitama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here