Derita Hilang Tempurung Kepala & Lumpuh Akibat Kemalangan, Lelaki 3 Anak Mohon Bantuan

0
1892
kemalangan

Derita Hilang Tempurung Kepala & Lumpuh Akibat Kemalangan, Lelaki 3 Anak Mohon Bantuan | Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah nasib yang berlaku kepada seorang lelaki bernama Mohd Zaid Bin Mat Yusof berusia 33 tahun, apabila hidupnya berubah serta merta setelah terlibat dalam satu kemalangan jalan raya.

Akibat daripada kemalangan tersebut, Mohd Zaid mengalami pendarahan yang teruk di kepala sehingga menyebabkan, tempurung di kepalanya terpaksa diasingkan.

Kaki dan tangan tidak boleh bergerak lagi

Sudah berkahwin dan mempunyai tiga orang anak, berusia 4 tahun, 3 tahun dan yang paling bongsu berusia 9 bulan. Ayah kepada tiga orang anak ini difahamkan tidak mampu lagi menggerakan kaki dan tangannya.

kemalangan

Makan & minum tidak boleh, hanya minum susu

Difahamkan, isterinya yang merupakan seorang suri rumah telah dibantu oleh pihak Kebajikan Masyarakat. Mohd Zaid tidak makan dan minum seperti biasa dan hanya bergantung kepada susu khas.

Semoga sumbangan ini dapat membantu…

Bersimpati melihat dugaan dihadapi Mohd Zaid dan keluarga, rata-rata netizen telah menzahirkan rasa simpati dan doa agar ayah kepada tiga orang anak ini segera sembuh. Malah, ada juga sempat memberikan sumbangan.

Semoga dengan doa dan sumbangan yang diberikan, dapatlah sedikit sebanyak meringan beban encik Mohd Zaid dan keluarganya. Pada sesiapa yang ingin menyalurkan sumbangan, boleh rujuk maklumat yang tertera di bawah.

Suhana Binti Abdullah
Akaun bank BSN :03103 41 00002961 6
Nombor telefon : 011-2526478

Sumber : Shamiemey Farahanis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here