Foto Graduan UKM Tunduk Hormat Pada Ibu Bapa & Pensyarah, Bikin Ramai Tersentuh

0
4595
graduan

Foto Graduan UKM Tunduk Hormat Pada Ibu Bapa & Pensyarah, Bikin Ramai Tersentuh | Hari konvokesyen bukan sahaja menandakan tamatlah sudah pengajian, ia juga membawa erti pengorbanan dan jasa insan-insan yang bergelar ibu bapa serta para pendidik.

Baru-baru ini, perkongsian foto ketika momen hari konvokesyen daripada laman utama Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), telah mencetuskan emosi terharu.

Graduan UKM Tunduk hormat pada ibu bapa

Ia memaparkan kesemua graduan diminta untuk memberi tunduk hormat kepada kedua ibu bapa masing-masing dan para pendidik, sebelum memulakan majlis berserta kapsyen yang cukup menyentuh jiwa.

“Hormat kepada ibu bapa,ke kanan,TUNDUK, ke kanan,TUNDUK,ke kanan,TUNDUK,dan hormat kepada para guru ke kanan, TUNDUK…”

graduan UKM

Tiada apa yang lebih menggembirakan hati ibu bapa, melihatkan anak yang dibesarkan berjaya dalam pelajaran, segala penat lelah dan pengorbanan telah terbalas apabila sang anak menggenggam segulung ijazah.

graduan UKM

graduan UKM

graduan UKM

 

Tanpa ibu bapa dan guru, siapalah kita

Malah, di ruangan komen bukan sahaja dipenuhi dengan ucapan tahniah, rata-ratanya yang merupakan graduan UKM turut meluahkan rasa terharu.

Momen ni yang paling ingat sampai bila2

Tahniah para graduan UKM

Semoga, detik ini menjadi inspirasi kepada ramai untuk lebih menghargai jasa kedua ibu bapa yang selama ini telah meletakan sepenuh harapan kepada kita.

Sumber : Universiti Kebangsaan Malaysia – UKM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here