Gigih Pakai Tudung Walaupun Guna Kaki, Wanita Kelainan Upaya Menjadi Inspirasi Netizen

0
1806
tudung

Puan Norfarrah Syahirah bt Shaari yang juga merupakan Ikon Inspirasi GPMS Daerah Bagan Datoh itu dilihat dengan mudah menunjukkan cara-cara memakai tudung menggunakan kedua-dua belah kaki kerana tidak mempunyai tangan.

Video yang tular tersebut sebenarnya telah diambil daripada laman Facebook Tcher Collection TC yang dimuat naik oleh Noraznira Ismail.

Beliau juga berkongsi mengenai aktiviti Pengisian Slot Inspirasi Program Pasca PT3 2019 Anjuran Panitia ASK sekolah SMK TIWA.

tudung

IKON INSPIRASI PAKAI TUDUNG MENGGUNAKAN KAKI

Puan Syahirah merupakan Ikon Inspirasi Gabungan Pelajar-Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) yang bertugas sebagai salah seorang Staf di Kolej Komuniti Teluk Intan, Perak.

Kekurangan fizikalnya yang tidak mempunyai kedua-dua belah tangan ini langsung tidak menghalang dia mempunyai kerjaya sendiri serta memandu kenderaan tanpa pertolongan sesiapa.

Justeru itu, pihak sekolah SMK Toh Indera Wangsa Ahmad, Batu Gajah telah menjemput wanita hebat itu untuk menyampaikan sedikit perkongsian buat pelajar-pelajar pasca PT3 ini.

Puan Syahirah berkongsi cara kehidupan sehariannya sebagai salah satu motivasi yang diberikan kepada para pelajar supaya mereka tidak putus asa dalam menjalani kehidupan akan datang.

Rata-rata netizen terkesan dan kagum dengan ketabahan dan kecekalan Puan Syahirah.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here