Berkat Kasih Sayang dan Rasa Hormat, Rahsia Lahirkan Anak Jadi Manusia Berjaya

0
680
kasih sayang

Berkat Kasih Sayang dan Rasa Hormat, Rahsia Lahirkan Anak Jadi Manusia Berjaya | Sering kali terinspirasi dan kagum dengan keluarga yang dapat menghasilkan anak-anak yang berjaya dan dalam masa yang sama, akhlak yang baik. Walaupun bukan datang dalam keluarga yang senang, namun perkara itu tidak menjadi penghalang dan berjaya mencapai sesuatu yang berharga dalam sesebuah kehidupan berkeluarga.

Satu perkongsian dari Siti Suryani Yaakop, merupakan seorang Fisioterapi. Kisah inspirasi ini diceritakan sendiri kepadanya oleh seorang makcik, yang juga merupakan pesakitnya.

6 orang anak, semuanya berjaya…

Posting Siti Suryani ini telah mendapat lebih 2,600 perkongsian di Facebook. Perkongsiannya ini, rata-ratanya telah berjaya membuka hati dan memberikan satu ilmu baru dalam hubungan kekeluargaan.

kasih sayang

Setiap kali rawatan, anak berlainan teman!

kasih sayang

Tak pernah tinggal mak, teman walau duduk jauh

Selalu hargai anak-anak!

Paling penting kasih sayang dan hormat!

“Itulah bayaran sebuah hormat…”

Warga Facebook kebanyakannya sangat kagum dengan cara didikan makcik ini kepada anak-anaknya. Ramai juga ibu bapa yang mengatakan akan mencuba tips dan nasihat ini dalam cara didikan anak masing-masing.

Sememangnya untuk mendidik anak adalah bukan sesuatu yang mudah dan memerlukan kesabaran yang tinggi. Namun jika kena dengan cara yang betul, pasti anak-anak tersebut akan berjaya dan menjadi insan yang berguna kelak.

Sumber: Siti Suriyani Yaakop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here