17 Tahun Tak Pernah Ada Telefon, Mak Buat ‘Surprise’ Hadiahkan iPhone 11

0
9071
telefon

Tak pelik jika kanak-kanak, bahkan bayi sekalipun mempunyai telefon pintar mereka yang tersendiri. Tak dapat disangkal bahawa gajet seperti telefon pintar dapat membantu ibu bapa dalam pembesaran anak-anak. Tetapi jika tidak terkawal, bakal merosakkan sosial dan sahsiah kanak-kanak terbabit.

Dua hari lalu, tular di laman Twitter, apabila seorang gadis berusia 17 tahun, telah menerima hadiah berupa iPhone 11 daripada ibunya. Apa yang menarik perhatian netizen adalah, gadis tersebut dikatakan tidak pernah mempunyai telefon sendiri selama 17 tahun hidupnya.

Tak ada telefon, tapi tak pernah mintak!

Perkara tersebut telah dikongsikan sendiri oleh abangnya Anan menerusi akaun Twitter peribadi. Video yang berdurasi 1 minit lebih ini, telah mendapat hampir 644,500 tontonan dan 23,000 ulang kicau.

Letak telefon dalam kotak KFC

Pada mulanya, ibu mereka menyuruh adik perempuannya kotak KFC yang telah dihulurkan oleh kakaknya. Setelah adik mereka membuka kotak tersebut, ternyata isi dalamnya bukanlah ayam goreng KFC. Malah, iPhone 11 yang berwarna ungu cair yang berada didalam kotak tersebut.

telefon

Menangis gembira dan terharu!

Jelas ahli keluarga kepada gadis itu, iPhone 11 itu adalah hadiah buat dirinya walaupun dia tidak pernah meminta sekalipun.

Satu keluarga dipuji ramai…

Selain kejutan yang diberikan kepada gadis berkenaan, ramai juga yang memuji cara didikan yang diamalkan oleh keluarga mereka.

telefon

Mesti dia pelajar cemerlang!

telefon pelajar cemerlang

Jaga telefon tu elok-elok tau…

Sukanya tengok reaksi mak dia

Ramai juga yang terhibur!

“Nak juga ada anak yang tak meminta-minta!”

Bentuk apa sekalipun hadiah yang diberikan oleh ibu bapa kepada anak-anaknya, pastinya akan dihargai dan dijaga oleh mereka dengan penuh kasih sayang.

Sumber: Fnann_

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here